Blir styremedlem og partneransvarlig i Ingeborg-nettverket
Ellen Øiesvold Palsén, Ansvarlig utgiver i Norsk Byggebransje er valgt inn i styret til Ingeborg-nettverket. Foto: Lisa-Marie Stavnhaugen

Nytt styremedlem og partneransvarlig

Ingeborg-nettverket har siden starten i 2016 vært en samlende og tydelig aktør, som gjennom et høyt aktivitetsnivå har opplevd bred oppslutning blant kvinner i rørbransjen, bransjeaktører og media over hele Norge. 

Nettverkets grunnmur bygger på et ønske om mangfold, inkludering, kjønnsbalanse og gode arbeidsvilkår for kvinner i rørbransjen. 

Nettverkets suksess har vært basert på frivillig innsats fra første dag. 

Med målsetting om å bygge en effektiv organisasjon som forvalter ressursene riktig, har vi valgt samarbeid med solide bransjeaktører som støtter vårt arbeid. Samtidig har styret samlet kvinner med felles mål og fokus, som sikrer kompetanse nettverket trenger. 

Ellen Øiesvold Palsén, ansvarlig utgiver av Norsk Byggebransje, tar plass i Ingeborg-nettverkets styre.

-Da vi fikk inn Norsk Byggebransje som strategisk partner i Ingeborg-nettverket i 2022, føltes det som et kupp, sier Eli H. Heyerdahl Eide, leder av Ingeborg-nettverket.

-Ellen og teamet hennes bidrar til å fremsnakke byggenæringen og de er en viktig aktør i arbeidet med å sikre bedre kjønnsbalanse i både rørbransjen og byggenæringen for øvrig.

-Nå topper vi den følelsen og er lykkelig for at Ellen takket ja til en plass i styret. Hun bringer med seg en bred fagkompetanse og erfaring knyttet til arbeidsliv, byggenæringen, markedsføring, og sosiale medier. 

Les også: Kjenner stolthet langt inn i hjerterota

-Nettopp det at hun kommer utenfra selve rørbransjen, men besitter tidligere styreerfaring fra andre bransjer, ser vi som en styrke for nettverket. Hennes kompetanse og erfaring passer godt inn i sammensetningen av dagens styre.

- Vi er overbevist om at Ellen blir en ressurs både for styret og nettverket, sier Heyerdahl Eide. 

Delte verdier

-Ingeborg-nettverket fanget min interesse for mange år siden. Det var et innlegg i sosiale medier som gjorde at jeg meldte meg på nettverkets årlige inspirasjonsdag. Det var første gang jeg fikk gleden av å se Eli H. Heyerdahl Eide på scenen. 

-For et fyrverkeri av en dame! Kunnskapsrik, faglig dyktig, veltalende og akkurat sånn på kanten provoserende. Hun kaller en spade for en spade og uansett om man er enig eller uenig, diskuterer Eli profesjonelt og med fokus på fakta.  

Følg oss på LinkedIn

-Jeg har fulgt Ingeborg-nettverket fra sidelinjen gjennom flere år og har blitt stadig mer imponert over hva de har fått til - spesielt med tanke på at nettverket bygges gjennom frivillig innsats. 

-Ingeborg-nettverket har fokus på rekruttering, mangfold og et anstendig arbeidsliv, med utgangspunkt i kvinners roller innen rørnæringen.

- Jeg deler nettverkets syn på at vi trenger både kvinner og menn i bransjen og det faktum at vi har kommet langt i norsk arbeidsliv, men vi har fortsatt en vei å gå. 

-Ingeborg-nettverket setter fingeren på bransjens utfordringer, samtidig som de fremmer de positive historiene og gjør sitt til å bidra med løsninger. 

-Jeg er takknemlig for å bli spurt og sier stolt ja til å ta plass i styret, og ser fram til å lære mer om rørbransjen og utfordringene i bransjen. 

-Det er en ære å få jobbe sammen med en magisk samling av driftige, dyktige kvinner og jeg gleder meg til å bidra på veien videre, avslutter Øiesvold Palsén.